Primul  pas este completarea on-line a formularului de inregistrare, in functie de ceea ce reprezentati, autoritate contractanta sau operator economic. Formularul de inregistrare este structura diferit in functie de pozitia dvs. ca si autoritate contractanta sau operator economic.

Inregistrarea in SEAP/SICAP este impartita in doua categorii :

A) Procedura de înregistrare în SEAP. Înregistrare ca OFERTANT în SEAP

Pentru a se înregistra în SEAP/SICAP un OFERTANT trebuie să se parcurgă urmatorii pași:

1. Se completeaza on-line formularul de înregistrare

In cadrul acestui formular se va alege un cont de utilizator și o parola iar sistemul va genera un PIN – memorați aceste informații, vă vor fi necesare ulterior pentru descărcarea certificatului digital. Puteți de asemenea să atașați fișiere – in secțiunea „Încarcarea Documentelor” – în cazul în care se opteaza pentru transmiterea electronică a documentelor.

2. Se transmite formularul de înregistrare și documentele atașate

Electronic: se semnează electronic și se transmit operatorului S.E.A.P. prin intermediul aplicației. Continuați procesul de înregistrare apăsând butonul ”Confirmați și continuați”. Pe suport hârtie: completați formularul online, descarcați-l pe calculator și apoi imprimați-l. Semnați și ștampilați formularul. Atașați imputernicirea, daca este cazul. Transmiteți prin curier sau depuneți la registratura A.A.D.R.

3. Așteptați emailul de confirmare a validarii cererii, descarcați și instalați certificatul digital

Verificați contul de email declarat în formular, la adresa de contact, pentru a regasi raspunsul operatorului S.E.A.P. care a verificat cererea de înregistrare. Este posibil să vă fie solicitate informații suplimentare. Atunci când cererea este aprobată veți găsi în email un link de unde puteți descărca certificatul digital generat de sistem pentru contul dvs.. Acest link îl regăsiți și în secțiunea publică a portalului.

Descarcați certificatul digital: pentru a descărca acest certificat veți avea nevoie de: cont de utilizator și parola declarate in formularul de înregistrare precum și de PIN-ul afișat de sistem în cadrul procesului de înregistrare.

Instalați certificatul: Pentru a instala certificatul se executa ”dublu click” pe fișierul descarcat. Veți avea nevoie de parola de instalare, formata din opt caractere numerice, care este afisata in pagina de descarcarea a certificatului.(Inainte de a putea utiliza sistemul este necesar sa parcurgeti procedura de inregistrare. In cadrul acestei proceduri, un operator SEAP va verifica identitatea dumneavoastra si a organizatiei pe care o reprezentati. In urma verificarii veti primi un certificat digital pe care il veti utiliza alaturi de contul de utilizator si parola alese in procesul de inregistrare pentru a va autentifica in sistem.)

Certificatul Digital (SEAP) este valabil pentru o perioada de 2 ani de la data emiterii acestuia.

B) Inregistrare Autoritate Contractanta

Pentru a se inregistra o autoritate contractanta trebuie sa parcurga obligatoriu urmatorii pasi

1. Completați on-line formularul de inregistrare pe SEAP ca Autoritate Contractanta

Atenție, in cadrul acestui formular veți alege un cont de utilizator și o parola iar sistemul va genera un PIN – memorați aceste informații, va vor fi necesare ulterior pentru descarcarea certificatului digital. Puteți de asemenea sa atașați fișiere – in secțiunea „Încarcarea Documentelor” – in cazul in care optați pentru transmiterea electronica a documentelor.

2. Transmiteți formularul de inregistrare și documentele atașate

Electronic: se semneaza electronic și se transmit operatorului S.E.A.P. prin intermediul aplicației. Continuați procesul de inregistrare apasand butonul ”Confirmați și continuați”. Pe suport hartie: completați formularul online, descarcați-l pe calculator și apoi imprimați-l. Semnați și ștampilați formularul. Atașați imputernicirea, daca este cazul. Transmiteți prin curier sau depuneți la registratura A.A.D.R.

3. Așteptați emailul de confirmare a validarii cererii, descarcați și instalați certificatul digital

Verificați contul de email declarat in formular, la adresa de contact, pentru a regasi raspunsul operatorului S.E.A.P. care a verificat cererea de inregistrare. Este posibil sa va fie solicitate informații suplimentare. Atunci cand cererea este aprobata veți gasi in email un link de unde puteți descarca certificatul digital generat de sistem pentru contul dumneavoastra. Acest link il regasiți și in secțiunea publica a portalului. Descarcați certificatul digital: pentru a descarca acest certificat veți avea nevoie de: cont de utilizator și parola declarate in formularul de inregistrare precum și de PIN-ul afișat de sistem in cadrul procesului de inregistrare. Instalați certificatul: Pentru a instala certificatul se executa ”dublu click” pe fișierul descarcat. Veți avea nevoie de parola de instalare, formata din opt caractere numerice, care este afisata in pagina de descarcarea a certificatului.”

Sursa: e-licitatie.ro

Dupa 2 ani certificatul digital expira. Ce facem atunci?In momentul in care certificatul digital, care are o valabilitate de 2 ani de zile, expira, ceea ce va trebui sa faceti este sa completati cererea de recuperare/reinnoire a certificatului digital si sa-l expediati catre SEAP. Procedura de reinnoire este simpla si nu va costa nimic in plus daca va faceti reinnoirea in perioada de valabilitate a certificatului digital SEAP.

Daca ai nevoie de ajutor pentru redactarea documentelor, scrie-ne:

Nume