Pentru a putea fi încadrați pe piața muncii din România, cetățenii străini au nevoie de aviz de angajare. Acest document oficial este eliberat de către IGI, care atestă dreptul unui angajator de a încadra în muncă un străin pe o anumită funcție.

Potrivit ART.4 ALIN 1 din ORDONANȚA nr. 25 din 26 august 2014
privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, străinii cu ședere legală pe teritoriul României pot fi încadrați în muncă în baza avizului de angajare obținut de angajatori în condițiile prezentei ordonanțe.

Nu este necesară obținerea avizului de angajare pentru încadrarea în muncă pe teritoriul României a străinilor din categoriile enumerate la art.3 lit. (a-o) din prezenta ordonanță

Avizul de angajare se eliberează angajatorului în vederea încadrării în muncă a unui străin cu CIM cu normă întreagă pe durată nedeterminată sau determinată. CIM pe perioadă determinată se prelungește în condițiile prevăzute de Codul muncii, fără obținerea unui nou aviz de angajare, în situația în care se mențin condițiile de angajare pe locul de muncă respectiv.

Documente angajare cetățean străin